Kunst in het Volkspark 2015

Stage X bij Kunst in het Volkspark

Stage X was trotse sponsor van de 21ste editie van Kunst in het Volkspark. Naast 150 kunstenaars die daar hun werk toonden, boden wij daar een extra podium voor talentvolle muzikanten en dansers uit Enschede en omgeving.  En dat doen we met een reden. Stage X bestaat namelijk dit jaar 20 jaar, nog net iets jonger dan Kunst in het Volkspark. Stage X is ontstaan vanuit passie voor het maken van muziek. Muziek verbindt en ook dat proberen wij gestalte te geven door een samenwerking met Kaliber Kunstenschool, Artez Conservatorium Enschede en de vooropleiding theaterdans van het Stedelijk Lyceum Kottenpark.

Foto artikel Huis aan huis Enschede Stage X

Uit huis aan huis enschede 10 juni 2015

In 2015 bieden we wederom een podium en het belooft nog mooier te worden dan vorig jaar. Ook het ROC in Twente heeft haar medewerking toegezegd maar ook TV Enschede FM. Er wordt gedurende de hele dag een live radio uitzending gemaakt en uiteraard een aantal kortere video reportages.

Onderstaand een impressie van vorig jaar;

Zo bieden wij een podium aan leerlingen van de Kaliber kunstenschool.  Er zijn optredens van leerorkesten, band en diverse koren.

Vanaf 14:10 uur zijn er de dansleerlingen van het Stedelijk Lyceum Kottenpark, vooropleiding theaterdans.  Zij brengen vijf moderne choreografieën ten tonele.  De leerlingen van deze stroming van de cultuurprofielschool worden klaar gestoomd voor een dansvakopleiding op Hbo-niveau en een aantal van de oud-leerlingen danst inmiddels bij in Nederland bekende dansgezelschappen. Kijk hier voor een impressie.

De studenten van Artez geven ook acte de presence op ons podium. En wat te denken van een aantal gerenommeerde bigbands zoals de Fraggles, The New Sound Jazz Machine en Exposure.

Meer informatie over Kunst in het Volkspark vind je uiteraard op onze website en die van Kunstinhetvolkspark.

Het Stage X podium bij Kunst in het Volkspark is een gezamenlijk initiatief van Stage X en Edgar Dauvillier.

07